Terug naar het overzicht

De visie voor Udini in 2021

Interview met Peter Defreyne

Sam Verhaegen

15 December 2020

Hoe is Udini ontstaan?

IxorTalk heeft als Internet-of-Things-expert deelgenomen aan een hackathon van BNP Paribas Fortis. De uitdaging was om online banking te koppelen aan het Internet-of-Things. Wij hebben de bank app gekoppeld aan de toegang en betaling van een parkeergarage, op basis van draadloze technologie in de smartphone. De feedback was zo positief dat we de hackathon gewonnen hebben en zo besloten hebben dit uit te werken tot het product van vandaag: Udini.

Wat is Udini?

Udini is een IoT-oplossing die op basis van jouw smartphone toegang kan verlenen. Zoals itsme toegang biedt tot online diensten, biedt Udini toegang tot de fysieke wereld. Voor persoonlijk gebruik kan je met Udini toegang krijgen tot jouw woning, sportterreinen, schoolfaciliteiten, parkeergarages, evenementen en zelfs hotels. Voor professioneel gebruik kan je met Udini toegang krijgen tot bijvoorbeeld kantoorgebouwen en logistieke sites.

“Zoals itsme toegang biedt tot online diensten, biedt Udini toegang tot de fysieke wereld.”

Udini bestaat uit een mobiele app (en SDK) en een IoT-controller die toegang kan automatiseren. Het maakt hierbij niet uit welke infrastructuur er staat, wij koppelen met slimme en gewone sloten, schuifdeuren, liften, slagbomen, poorten en meer. Voor de gebouwbeheerder vertalen wij facilitair beheer naar een digitale service. Zo wordt personeel en cliënteel gekoppeld aan digitale apps en accounts. Toegangscontrole wordt zo een ‘access middleware’ met behulp van Udini.

Wie gebruikt er Udini?

In 2020 was ons doel om Udini in te zetten in zoveel mogelijk verschillende sectoren. Zo hebben we projecten gerealiseerd in de logistieke sector, waar truckchauffeurs via bluetooth toegang krijgen tot gates en hebben we wagens toegang gegeven tot parkeergarages. We hebben kantoren en magazijnen uitgerust, evenementen ondersteund en pakjeslogistiek efficiënter gemaakt. Ook hebben we onze ervaring met CoronAlert ingezet om contact tracing op papier of QR overbodig te maken. Tenslotte zijn er in de particuliere sector integraties met domoticasystemen.

Wat zijn de doelen voor 2021?

We lanceren begin 2021 Udini Sensor v2, die toelaat met een eenmalig sms-paswoord toegang te krijgen tot gebouwen, denk bijvoorbeeld aan fietsparkings. Zo moeten gebruikers zich niet op voorhand registeren of paswoorden onthouden en krijgen ze toch toegang tot deze gedeelde faciliteiten. We hebben het gebruik van One-Time-Passwords (OTP) toegepast voor toegangscontrole in real life.

“We hebben onszelf een doel vooropgesteld van actieve 100.000 gebruikers, dit gaan we realiseren met behulp van strategische partners.”

Voor 2021 zijn de doelen ambitieus, we hebben namelijk heel wat referentieprojecten gerealiseerd met bijvoorbeeld Sportpaleis, de WATT toren, Memo, Tormax, … Volgend jaar zullen we deze projecten opschalen. We hebben onszelf een doel vooropgesteld van actieve 100.000 gebruikers, dit gaan we realiseren met behulp van strategische partners in verschillende sectoren.

In de loop van 2021 zullen we communiceren over deze partnerships in de domeinen domotica, logistiek, hotels, retail en evenementen. In verschillende oplossingen voor toegangscontrole zal je Udini zien opduiken als innovatieve optie.

Recente artikels

Yesplan, dé beheerstool voor de cultuursector, koppelt Udini voor toegangscontrole

Yesplan biedt toegangscontrole in de culturele sector met Udini

Peter Defreyne

14 april 2022

Smart EV charging with Phoenix Contact and Udini access control

Phoenix Contact Belgium is trialing Udini to enable access control to EV charge points. EV owners provide their desired range and departure time so Phoenix Contact can define the optimal charge strategy.

30 maart 2022

Campus Evolis voorziet huurders en leveranciers toegang met Udini

In Campus Evolis te Kortrijk wordt Udini ingezet als mobile-first toegangscontrole voor huurders, medewerkers en logistieke partners.

Peter Defreyne

7 februari 2022